Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

από μια συνέντευξη του Θανάση Λέφα...

(αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η δοκιμή της μοτοσυκλέτας που είχε φτιάξει με το άκρως λειτουργικό μπροστινό σύστημα του στο περιοδικό 2ΤΡΟΧΟΙ όπου είχε μεταπηδήσει και ο Διονύσης Χοϊδάς τον Αύγουστο του 1996!! - Η δοκιμή έγινε Αντίρριο-Μεσολόγγι και πέριξ...
....... Ερ.: -Τι είναι μοτοσικλέτα για σένα;
  • Θ. Λέφας: Μοτοσικλέτα είναι να θέσεις τον εαυτό σου στον κίνδυνο, με κάπως συνοπτικά στοιχεία (ότι τον ελέγχεις). Τη στιγμή που θα δοθούν τα πλήρη στοιχεία, ως προς την ασφάλεια του αναβάτη, η «μοτοσικλέτα» θα πάψει να υπάρχει....
Ερ.: -Υπάρχει μόνο μία «μοτοσικλέτα»;
  • Θ.Λ.: Μία μοτοσικλέτα, είναι για τους ανθρώπους που θέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το πως θα τον σώσουν. H άλλη, είναι γι' αυτούς που ανήκουν στο marketing και ζουν την ουτοπία ότι δεν κινδυνεύουν. Π.χ. «ένα κλικ αλλαγή στην ανάρτηση, άλλαξε τη μοτοσικλέτα...». Είναι ουτοπία και κακή ουτοπία. Το «κλικ», βελτιώνει μόνο την «ψυχολογία της μοτοσικλέτας».
(Συμπέρασμα [δικό μας]: Βελτιώστε την Ψυχολογία σας....)
Ερ.: Την «ψάχνει» ο κόσμος;
  • Θ.Λ.: O κόσμος είναι σαν τον επιβάτη του αεροπλάνου, που πάει Αθήνα-Ν.Υόρκη και δεν τον ενδιαφέρει τι γίνεται στο διάστημα αυτό. Αυτό που «γυαλίζει» είναι η μοτοσικλέτα, δυστυχώς για τους περισσότερους κι ας κινδυνεύουν. 
Ερ.: Κρύβει δουλειά η μοτοσικλέτα, η κάθε μοτοσικλέτα;
  • Θ.Λ.: Έχει ατελείωτες ώρες πίσω της.
.......
  • Θ.Λ.: O μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να έχει αεροπλάνο. Το αεροπλάνο απαιτεί διάδρομο. Το ελικόπτερο μπορεί να πετάει και να προσγειωθεί όπου θέλει. Προσθέτει πολυπλοκότητα όμως. Το ελικόπτερο, είναι ένα γυροσκόπιο. Εκεί το έψαξα -στο ελικόπτερο- και βρήκα αυτό που χρειαζόμουν για το σύστημα.
.......
  • Θ.Λ.: Σήμερα ο κόσμος δεν έχει το θάρρος να εμπιστευτεί το ένστικτο. H βασική δημιουργική λειτουργία είναι: ένστικτο-φαντασία-λογική-πράξη. Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, που είμαστε φορτωμένοι μια καμπούρα με φόβους, οι πράξεις των άλλων γίνεται λογική για τον καθένα μας, πεδίο όπου οργιάζει η φαντασία μας, βάζοντας το ένστικτο να λειτουργήσει για την επιβίωσή μας μόνο.Για παράδειγμα, βλέπε το μέσο μοτοσικλετιστή πως χρησιμοποιεί τη μοτοσικλέτα. Τι βλέπει στην πράξη, τι βάζει στη λογική, πώς την οδηγεί με τη φαντασία του.
  • ‎...Ένας που ήξερε από ένστικτο τη μοτοσικλέτα και ένας που ήξερε από ένστικτο το ελικόπτερο, θα φθάνανε σ' αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι φτασμένοι καταλήγουν στο ελικόπτερο.
Ερ.: - Οδηγώντας μοτοσικλέτα, είναι βέβαιο ότι οι περισσότερες κινήσεις γίνονται ενστικτωδώς. Είσαι πολύ κοντά στον κίνδυνο για να παίζεις. Πώς το κρίνεις;
  • Θ.Λ.: Το τσιπάκι της ισορροπίας και το τσιπάκι του γυροσκοπικού (τα οποία τάχει μέσα του ο άνθρωπος) είναι σε απόλυτη συνάφεια μεταξύ τους. !!!!!!!!!!!!


(για την σταχυολόγηση: M.M.R.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: