Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

POWER COMMANDER, ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ?

- Το Power Commander αναλαμβάνει να κάνει την πλήρη χαρτογράφηση του Injection, επεμβαίνοντας στην ποιότητα του μίγματος (καύσιμο και αέρα) ανά μονάδα στροφών. 

Έχει τη δυνατότητα να δίνει εντολές στο Injection, ακόμα και σε δέκατα των στροφών του κινητήρα. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φτιάξεις τον τέλειο «χάρτη» όπως ονομάζεται, απόλυτα εξειδικευμένο για τη δική σου μοτοσυκλέτα.

Όμως για να το πετύχεις αυτό, δεν θα πρέπει να αρκεστείς στους ήδη υπάρχοντες χάρτες. Κάθε μηχανάκι είναι ξεχωριστό. Οι χάρτες αλλάζουν ανάλογα:

- Τις εξατμίσεις που φοράς
- Το φίλτρο αέρα που φοράς
- Αν φοράς τις δευτερεύουσες πεταλούδες ή όχι (κρίσιμο σημείο αυτό)
- Αν φοράς Deristrictor με την ιδιαιτερότητα του Time Retarder Eliminator 
- Αν έχεις επέμβει στον κινητήρα 


Κανένας δεν έχει κατάλληλο χάρτη, εκτός κι αν το φτιάξει σε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο θα γνωρίζει το αντικείμενο καλά, καθώς και θα εφαρμόζει δοκιμή / μέτρηση σε δυναμόμετρο με ταυτόχρονη καυσανάλυση. Ειδικά η καυσανάλυση είναι ΚΡΙΣΙΜΗ μια και θα σου δώσει την μέτρηση για το αν λείπει καύσιμο / εύρος στροφών ή έχεις κορεσμός σε αέρα ή κορεσμό σε καύσιμο και πετάει άκαφτη.

Αν πας σε ένα τέτοιο κατάλληλο συνεργειο, τότε θα φύγεις από εκεί με ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό μηχανάκι, πολύ πιο τέλειο από τη μαμά ECU της Suzuki.


Το βασικό που θα δεις... είναι προς το καλύτερο στο μεσαίο φάσμα στροφών.
πηγη: ΜΟ.ΡΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: